Έχουμε Μέθοδο!

Η πρωτοποριακή μέθοδος μας διαφέρει γιατί είναι αυστηρά προκαθορισμένη και δοκιμασμένη χρόνια τώρα από εμάς. Εφαρμόζεται σε όλα τα επίπεδα σπουδών και βασίζεται σε μια αρχή, η αρχή της επιτυχίας των στόχων των σπουδαστών.

Είναι πολύ σημαντικό  οι σπουδαστές μας, τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες,  να νιώθουν άνετα στο χώρο του Εκπαιδευτηρίου αλλά και σίγουροι ότι η εκπαίδευση και η πρόοδό τους παρακολουθούνται από εμάς σε όλα τα στάδια τους.

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Το πρώτο μέλημα μας είναι το παιδί να αγαπήσει την ξένη γλώσσα και να έρχεται στο εκπαιδευτήριό μας με κέφι και όρεξη. Το επίκεντρο είναι ο μαθητής και τα ιδιαίτερα χαρίσματά του, γι' αυτό και οι καθηγητές μας, έμπειροι και πλήρως καταρτισμένοι στο αντικείμενό τους, στέκονται αρωγοί σε κάθε προσπάθεια του εστιάζοντας στον καθένα χωριστά, αντιμετωπίζοντας τον ως μοναδική προσωπικότητα με τις δικές της ικανότητες και φιλοδοξίες. Πιστεύουμε ότι μέσα σε ένα οργανωμένο και καλά δομημένο πλαίσιο διδασκαλίας, το παιδί αντιλαμβάνεται ότι, ανεβαίνοντας επίπεδα, προχωράει προς την επίτευξη του στόχου του, δηλαδή να μάθει την ξένη γλώσσα και να αποκτήσει γρήγορα και με ευκολία το πιστοποιητικό γλωσσομάθειας που επιθυμεί.
Το εκπαιδευτήριο μας γεννήθηκε από την αγάπη της διδασκαλίας και της μετάδοσης γνώσεων. Με τις εξειδικευμένες σπουδές μας και την πολύχρονη εμπειρία μας έχουμε δημιουργήσει την καλύτερη μέθοδο για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας με εύκολο και γρήγορο τρόπο χωρίς περιττά έξοδα σε μαθήματα με αμφίβολα αποτελέσματα!

Διαβάστε επίσης: Πότε να ξεκινήσει το παιδί μου ξένη γλώσσα;

ΕΠΙΠΕΔΟ PRE-JUNIOR ΑΠΟ ΤΗΝ Α' ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (6-7 ΕΤΩΝ)

Τα Pre-Junior γκρουπ αρχίζουν από τις ηλικίες των 6-7 ετών και προσφέρονται από τις πιο έμπειρες καθηγήτριες Αγγλικών με προϋπηρεσία και εξειδίκευση στην διδασκαλία των μικρών φίλων μας.

Στα Pre-Junior γκρουπ οι καθηγήτριές μας διδάσκουν Αγγλικά δίνοντας έμφαση στην εκμάθηση των αρχικών δεξιοτήτων μιας γλώσσας όπως την ακουστική και τον προφορικό λόγο. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις βασικές έννοιες της γλώσσας με τη χρήση της τεχνολογίας σε ένα χαρούμενο και σύγχρονο περιβάλλον. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι τα παιδιά που έχουν περάσει από τα Pre-Junior γκρουπ προσαρμόζονται ευκολότερα στα επόμενα επίπεδα και υπερέχουν σε σχέση με τα παιδιά που η πρώτη γνωριμία τους με την ξένη γλώσσα γίνεται στα επίπεδα Junior.

"Ξεκινάει να αγαπήσει την ξένη γλώσσα και να αναπτύσσει δεξιότητες που θα ξεχωρίζει έπειτα στα άλλα επίπεδα."  [Kenteris Michael Phd].

Παράλληλα, στο επίπεδο Pre-Junior οι γονείς έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν και οι ίδιοι ότι έχουμε την καλύτερη μέθοδο διδασκαλίας και το καταλληλότερο πρόγραμμα εκμάθησης ξένης γλώσσας αναγνωρισμένο από το πανεπιστήμιο της CAMBRIDGE. Ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει το παιδί να βιώσει την ξένη γλώσσα έτσι ώστε να αποκτήσει το πρώτο πτυχίο του νωρίς και με λιγότερο κόπο σε σχέση με άλλα παιδιά που ταλαιπωρούνται ξοδεύοντας πολλές ώρες και χρήματα σε μαθήματα που γίνονται με τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας. Του δίνεται έτσι η δυνατότητα, αν το επιθυμεί, να προχωρήσει στην εκμάθηση και άλλης ξένης γλώσσας.

ΠΡΩΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ (JUNIOR A & Β) ΑΠΟ ΤΗΝ Β’ ή Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ! (7-9 ΕΤΩΝ)

Έχοντας ζήσει από κοντά την σταδιακή εξέλιξη πολλών παιδιών που έχουν ολοκληρώσει τις ξενόγλωσσες σπουδές τους στο Εκπαιδευτήριό μας, προτείνουμε η εκμάθηση της πρώτης ξένης γλώσσας να ξεκινήσει όταν το παιδί έχει πλέον εμπεδώσει τις αρχικές έννοιες της Ελληνικής γλώσσας στο σχολείο (γραφή και ανάγνωση). Αυτό για τα περισσότερα παιδιά γίνεται στη Β' Δημοτικού αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Στο Εκπαιδευτήριό μας φροντίζουμε η πρώτη επαφή του παιδιού με την ξένη γλώσσα να είναι μια χαρούμενη και διασκεδαστική εμπειρία. Τα σύγχρονα βιβλία, η χρήση τεχνολογικών μέσων και το άρτια δομημένο πρόγραμμα σπουδών μας κάνει το ταξίδι της εκμάθησης της ξένης γλώσσας ευχάριστο και δημιουργικό. 

ΕΠΙΠΕΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΑ (SENIOR A, B, C) (9-12 ΕΤΩΝ)

 

Στις Γυμνασιακές τάξεις δίνουμε έμφαση στη επικοινωνία αλλά και στην διδασκαλία του λεξιλογίου με συνδυασμό με των κανόνων της γραμματικής. Ιδιαίτερη έμφαση όμως δίνουμε στον προφορικό λόγο. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά από μικρή ηλικία να μπορούν να εκφράζονται στην ξένη γλώσσα που μαθαίνουν. Στο Προφορικό Εργαστήρι του Εκπαιδευτηρίου μας τους δίνεται η δυνατότητα να εξασκήσουν και να τελειοποιήσουν τη γλώσσα της επιλογής τους.

Στα πλαίσια του μαθήματος προσφέρουμε επιπρόσθετα τις παρακάτω υπηρεσίες :
ieBooks
Το ieBook βοηθά τον μαθητή κατά τη μελέτη στο σπίτι. Είναι ένα είδος ηλεκτρονικού λεξικού με τη σημασία, την ορθογραφία αλλά και τη σωστή προφορά των λέξεων που οι μαθητές χρησιμοποιούν ή μαθαίνουν κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Επιπλέον περιέχει τις ασκήσεις του μαθήματος τις οποίες μπορεί να επαναλάβει στο σπίτι, καθώς επίσης και ασκήσεις σε λεξιλόγιο και γραμματικά φαινόμενα που διδάχτηκαν κατά τη διάρκεια του μαθήματος μαζί με παιχνίδια εμπέδωσής τους.
CLIL Readers
Μια από τις πολλές καινοτόμες προσεγγίσεις που εφαρμόζουμε στις τάξεις μας ονομάζεται CLIL (Content and Language Integrated Learning). Πρόκειται για τον συνδυασμό της διδασκαλία ενός σχολικού θέματος με μια ξένη γλώσσα. Επιλέγουμε θέματα που ενδιαφέρουν τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους και τα αναπτύσσουμε μέσα στην τάξη. Έτσι κατά τη διάρκεια του μαθήματος καλλιεργούνται οι γενικές γνώσεις των παιδιών και προωθούνται οι στόχοι του μαθήματος της ξένης γλώσσας.
Διαδραστικός πίνακας
Ο διαδραστικός πίνακας είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τον καθηγητή. Βοηθά στη διδασκαλία της ξένης γλώσσας κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών κατά τη διάρκεια του μαθήματος οπτικοποιώντας την ύλη των βιβλίων. Στο Εκπαιδευτήριό μας όλες οι τάξεις διαθέτουν διαδραστικό πίνακα ο οποίος χρησιμοποιείται από τους καθηγητές ως εργαλείο εκμάθησης της γλώσσας.

ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΤΥΧΙΩΝ (12-15)

Στις τάξεις για την απόκτηση πτυχίων καλλιεργούμε την κριτική σκέψη του μαθητή. Έχοντας αποκτήσει τις σωστές βάσεις από τα προηγούμενα επίπεδα, καλλιεργούμε όλες τις δεξιότητές του μέσα στην τάξη, ελέγχουμε τις επιδόσεις του με δοκιμαστικά τεστ και εντοπίζουμε τις αδυναμίες του. Πέρα από το κανονικό πρόγραμμα των μαθημάτων τους, οι μαθητές μας συμμετέχουν στο Προφορικό Εργαστήρι καθώς και σε δοκιμαστικές εξετάσεις (mock exams) χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.
Το Εκπαιδευτήριό μας συνεργάζεται με όλους τους φορείς εξετάσεων για να μπορούμε να προτείνουμε τις κατάλληλες εξετάσεις σε κάθε μαθητή μας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα απόκτησης αναγνωρισμένων πτυχίων τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό (Cambridge, Michigan κ.α.).

ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρουμε στους ενήλικες συνδυάζουν τις σύγχρονες τάσεις της τεχνολογίας με τη βέλτιστη ποιότητα σπουδών. Οι σπουδαστές έχουν πρόσβαση σε πληθώρα βιβλίων και σε εκπαιδευτικό υλικό που θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν το πτυχίο που επιθυμούν. Επίσης έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τη διαδικασία των εξετάσεων συμμετέχοντας σε δοκιμαστικές εξετάσεις (mock exams) χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.